Жителям Харківщини розповіли, де можна зробити важливу профілактику

Вакцина проти сказу: як і коли застосовувати

Лозівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області інформує про проведення вакцинації тварин проти сказу. Про це пишуть “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію Олексіївської громади. У повідомленні йдеться, що фахівці Первомайської дільниці ветеринарної медицини Лозівської  районної державної лікарні ветеринарної медицини з метою профілактики сказу в домашніх тварин в період з 23 по 26 січня будуть проводити профілактичні щеплення тварин проти сказу. 

“Власники тварин для здійснення щеплення проти сказу можуть звернутися до Первомайської дільниці ветеринарної медицини Лозівської районної державної лікарні ветеринарної медицини за адресою: м. Первомайський, вул. Польова, 7, т. (05748) 3-35-03, графік роботи з 7:30 -12:00 12:30-16:00”, - йдеться в повідомленні.

Також жителям нагадали, що сказ тварин можна попередити. Найдієвіший спосіб – це вакцинація.

Профілактичне щеплення убезпечить тварину від зараження сказом протягом 1 року.

“Сказ — це надзвичайно небезпечна інфекційна хвороба, яка супроводжується ураженням центральної нервової системи. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизові оболонки. Тільки вчасно наданий комплекс антирабічної допомоги може вберегти людей, які постраждали, від смертельних наслідків”, - попередили у громаді.

Також зазначається, що вакцина проти сказу є безкоштовною. Вартість довідки про щеплення, яку видає ветеринарний лікар, становить 11,05 грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, де на Харківщині можна оформити важливі документи




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися