На Харківщині працюватиме мобільна аптека: можна отримати ліки безкоштовно

На Харківщині запрацювала перша мобільна аптека

У Харківській області почали працювати мобільні аптечні пункти. Про роботу мобільного пункту повідомили в Олексіївській громаді, пишуть “Коментарі. Харків”. 

"До уваги жителів села Олексіївка, се-ща Трійчате та найближчих сіл, 26 січня 2024 року (п'ятниця) буде працювати пересувний мобільний аптечний пункт. За потребою всі бажаючі можуть придбати різноманітні ліки”, - повідомили у громаді. 

Також жителів попередили, що в мобільному  аптечному пункті можна буде не лише купити ліки, але і отримати їх за державною програмою “Доступні ліки”, за електронним або паперовим  рецептом від сімейного лікаря.

Графік роботи мобільного аптечного пункту: 

  • се-ще Трійчате - ФАП (вул. Харківська, 22) з 09:00 - 10:00 тел. для додаткової інформації: 097-89-47-177 Підбуцька Тетяна Юріївна,

  • с. Олексіївка - ФАП (вул. Центральна, 18) з 10:45 - 11:45 тел. для додаткової інформації: 066-47-60-691 Нестеренко Оксана Володимирівна.

У МОЗ зазначили, що на Харківщині почала працювати перша мобільна аптека. Маршрут транспортних засобів, які будуть доставляти ліки у села та селища без аптечних пунктів, налічує 80 населених пунктів на Харківщині. Мобільні аптеки можуть відпускати як лікарські засоби за рецептом, так і безрецептурні, а асортимент визначатиме ліцензіат. Всі рецептурні препарати відпускатимуться виключно за рецептом як паперовим, так і електронним.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харкові поширюються небезпечні хвороби. Йдеться про грип та коронавірус. Про рівень епідпорогу та статистику хворих читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися