Харківська обласна дитяча інфекційна лікарня купила нові апарати ШВЛ

Закупівля проводилася без відкритих торгів, бо мова йде про боротьбу з COVID-19

Харківська обласна дитяча інфекційна клінічна лікарня уклала угоду з ТОВ "Медсервісгруп" про покупку апаратів штучної вентиляції легенів V8600 вартістю 12,768 млн грн. Про це повідомляє "Харківський антикорупційний центр" на своїй сторінці в Facebook

Дитяча інфекційка збирається купити 16 апаратів штучної вентиляції легенів американського виробництва. Вартість кожного апарату становить 798 тис. Грн. з ПДВ.

"Зазначений апарат ШВЛ поєднує в собі переваги гнучкої неінвазивної вентиляції з повнофункціональної інвазивною вентиляцією для ефективної роботи відділення реанімації та інтенсивної терапії", - пишуть антикорупціонери.

Закупівля велася без відкритих торгів, адже мова йде про заходи боротьби з COVID-19. Ціна апаратів не відрізняється від закупівлі аналогічних апаратів в інших регіонах України.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківському регіоні послабити карантинні обмеження поки не можна. За останні 14 днів зафіксували 142,6 нових випадків COVID-19 на 100 тисяч населення (при нормі менше ніж 40 нових випадків). Охоплення тестуванням жителів нашого регіону за останні сім днів склав 91,9 (при нормі понад 24 на 100 тисяч населення). Завантаженість ліжок першої хвилі, яких в Харківській області 2068, не перевищує норму (з 9 по 13 вересня менше ніж 50%).



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися