COVID-19 в Харкові: у пацієнтів з'являються нові симптоми

Клінічна картина прояви коронавірусної інфекції змінюється

Клінічна картина прояву коронавірусної інфекції змінюється. Так, зі слів завідуючої відділенням Харківської обласної інфекційної лікарні Світлани Молокової, ті хворі, які надходили до лікарні в березні, відрізняються від тих, що були ще в травні. Про це передає "Суспільне".

Лікар зазначає, що зараз додалися нові симптоми. Деякий час хворі скаржилися тільки на слабкість, температуру до 37-38 градусів. І тільки потім у них виявляли симптоми двосторонньої пневмонії. Пацієнти також говорили про сильний біль у горлі і високу температуру до 39 градусів.

А ближче до вересня з'явилися хворі, які скаржилися на нежить і загальні ознаки респіраторних інфекцій - першіння в горлі, нежить. Два-три дні у них спостерігався сухий кашель. А вже потім - продуктивний кашель і задуха. За словами Молокової, харківських медиків підтримують колеги як з інших регіонів України, так і з-за кордону.

"Змінився спектр деяких антибактеріальних препаратів, по-іншому поставилися до гормонотерапії. З досвідом змінюються схеми лікування і якість. І хворим від цього легше. Зі збільшенням кисневих точок більш впевнено себе почуваємо", - розповіла Молокова.

Нагадаємо, Харківська область стала антилідером за кількістю нових випадків COVID-19.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися