У Харківській області з Дня Захисника посилюються карантинні заходи

Охороняти масові заходи буде близько 1,5 тисячі осіб

У Харкові з Дня захисника України, 14 жовтня, починаються посилені карантинні заходи через те, що місто і частину Одеської області знаходиться в помаранчевій зоні коронавірусної небезпеки. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У поліції зазначають, що сьогодні відбудуться урочистості, в яких візьме участь близько 3 тисяч громадян. Тому, до охорони порядку залучили додатково 200 поліційних, серед яких співробітники територіальних відділів поліції, управління патрульної поліції, полку поліції особливого призначення, кінологи, вибухотехніки, групи превентивної комунікації, а також 150 військовослужбовців Нацгвардії.

Крім того, близько 1 тисячі поліцаїв вийдуть на вулиці міста. До складу 430 нарядів увійдуть співробітники груп реагування патрульної поліції, управління патрульної поліції, полку поліції особливого призначення, територіальних відділів поліції, роти "Схід", військової служби правопорядку, Нацгвардії.

Також з Дня захисника України поліція "посилює заходи щодо запобігання поширенню пандемії".

"Зокрема, посилено контроль щодо дотримання заборони роботи розважальних закладів та закладів громадського харчування після 22:00 і до 7:00, концертів і дискотек, приймання відвідувачів в торгово-розважальних закладах, кінотеатрах, відвідування навчальних закладів. Релігійні заходи повинні здійснюватися тільки за умови перебування не більше однієї людини на 10 кв. метрах площі будівлі, де проводиться захід", - йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці звернулися до громадян з нагадуванням.

"Шановні громадяни, закликаємо вас дотримуватися масочного режиму під час перебування в громадському транспорті, супермаркетах, магазинах, підприємствах, установах, організаціях, розважальних закладах, зонах відпочинку. Зберігайте соціальну дистанцію в 1,5-2 метра. Нагадуємо, що за порушення правил карантину та санітарних норм законом передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність ", - йдеться у зверненні.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області скасували всі концерти, а також поміняли графіки роботи всіх кафе.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися