Японія видала харківським військовим медикам технологічного монстра (ФОТО)

Японці видали медикам новітній мікроскоп

При фінансуванні уряду Японії військово-медичному клінічному центру виділили найсучасніший мікроскоп. Про це повідомили в інформаційному агентстві Міністерства оборони України Armyinform.

Відзначається, що новий мікроскоп доставили в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги "термінова допомога системі охорони здоров'я України". Даного "монстра" виготовили у Швейцарії. Передав обладнання військовим медикам представник офісу Управління ООН пан Дан-Іоанн Бодунеску. Мікроскоп можна використовувати в нейрохірургії, загальній хірургії, ЛОР-хірургії. Він також оснащений декількома модулями для оперування судин, видалення ракових пухлин і т. Д.

За словами військових медиків, подібне обладнання вкрай необхідне для хірургічних втручань. У поєднанні з високоякісною оптикою і потужним ксеноновим світлом система забезпечує чіткість, контрастність і анатомічні кольорові зображення на безпечних низьких рівнях освітлення, що дозволяє якісніше проводити хірургічне втручання. Також система обладнана швидке фокусування з двома лазерними променями, які виступають як орієнтир фокусування для хірурга, асистента і камери.

Нагадаємо, харківські вчені створили аналог ШВЛ.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися