Через масові гуляння на Масницю в Харкові збільшилася кількість хворих на COVID-19

Через гуляння, які влаштував Терехов, у Харкові зросла кількість нових випадків COVID-19

Ситуація з ковідом в Харкові стрімко погіршується та наближається до критичної. У місті зростає кількість важких хворих, критично не вистачає місць у стаціонарах, кисню та апаратів ШВЛ. Про це на умовах анонімності заявили відразу кілька лікарів харківських лікарень.

За їх словами, в останні дні в стаціонари стали масово надходити хворі, які заразилися під час масових народних гулянь на Масляну. Розміщувати нових хворих, як стверджують медики, вже практично ніде. Усі койкомісця в харківських стаціонарах заповнені пацієнтами з тяжкою формою ковід. При цьому, як стверджують медики, на всі їхні слова про переповненість лікарень, нестачі кисневих концентраторів та апаратів ШВЛ, влада поки не реагує.

Як відомо, народні гуляння на Масляну 14 березня були організовані в.о. мера Харкова Ігорем Тереховим. У мережі багато фото з заходу, де чітко видно, що запобіжні заходи не були дотримані. Сам тимчасовий мер Харкова був присутній на заході без маски та не дотримався дистанції.

qJh7Hh7LJ8kY3E6fril-avhjM.png

Пізніше заступник Терехова Світлана Горбунова-Рубан заявила, що на Масницю Терехов нібито "хотів втішити харків'ян". Зараз Терехов продовжує майже щодня проводити масові заходи без дотримання запобіжних заходів. Так, 18 березня Терехов організував концерт з нагоди Дня працівника ЖКГ. У той же день він влаштував приймання великої кількості громадян, яким довелося вистояти чергу в замкнутому просторі без масок і дотримання дистанції. Відповідно через кілька днів можна чекати нового сплеску захворюваності.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися