Коронавірус в Харкові: через рішення Терехова тепер катастрофічно не вистачає мобільних бригад, - ЗМІ

Тим часом в місті стрімко зростає кількість хворих на коронавірус

У Харкові загострилася ситуація з мобільними ковіднимі бригадами, які в.о. харківського міського голови Ігор Терехов розпустив цієї зими, і сьогодні, коли стрімко зростає кількість хворих, міська влада намагається набрати туди людей через оголошення на офіційному сайті Харківської міськради, повідомляє "Регіон Ньюз".

В оголошенні, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан закликає харків'ян, у яких є медична освіта, влаштовуватися на роботу в одну з міських лікарень, де працюють відділення для хворих COVID-19.

"У квітні ми зіткнемося з проблемою, що у нас фізично не буде людей, яких ми могли б включити до складу бригад. Тому я змушена звернутися до всіх, хто має медичну освіту", - заявила віце-мер.

За її словами, за минулий рік (більшу частину якого в країні тривала епідемія COVID-19) кількість працюючих в медустановах Харкова зменшилася на 2 тис. осіб, тому в звичайних відділеннях персоналу не вистачає.

За словами віце-мера, в ковідні бригади потрібні анестезіологи, кардіологи, терапевти, медсестри і молодший медичний персонал. Горбунова-Рубан обіцяє тим, хто вступить в бригади "більш високу зарплату", в тому числі закликає влаштовуватися на роботу студентів із середньою медосвітою.

Нагадаємо, що 17 березня, Харківська обласна комісія з надзвичайних ситуацій рекомендувала міськраді відновити роботу мобільних бригад. Проте 18 березня Терехов заявив, що міськрада не відновлюватиме роботу мобільних COVID-бригад , оскільки це недоцільно.

"Все робиться в поліклініках. Не потрібно робити ці мобільні бригади", - сказав Терехов.

У червні Харків за бюджетні кошти закупив 10 санітарних автомобілів для роботи бригад і доставки зразків в обласній лабораторний центр. Але з січня 2021 року бригади не працюють. І тепер, коли настала нова хвиля пандемії, людей катастрофічно не вистачає і нових не можуть набрати. Також в лікарні не проведені кисневі траси.

За останніми даними РНБО, захворюваність на ковід в Харкові продовжує рости. Станом на 23 березня кількість хворих перевищила 96 тис. осіб. Протягом доби померло ще 12 чоловік. У лікарнях Харкова катастрофічно не вистачає ліжко-місць для важких хворих, кисневих концентраторів і апаратів ШВЛ.

За даними Міністерства охорони здоров'я з сьогоднішнього дня Харків і Харківська область виявилися в "помаранчевій" зоні.

Нагадаємо, що 20 березня в міськраді Харкова звернулися в прокуратуру через гуляння на Масляну, влаштованих Тереховим. Саме через ці гуляння в Харкові стрибок захворюваності на ковід.



Сергей

24 березня 2021, 09:36

Терехов и его мэрия чистые фунты ,пусть Рубан идёт работать в больницы!!!!. Нам нужен зоопарк тут откаты ......

Антон

23 березня 2021, 14:28

Это - заявка на "самыйлучшиймэр№2", никак иначе :D

Юлия

23 березня 2021, 13:40

То что мы до сих пор не в красной зоне - просто геноцид против людей. У него перед выборами все хорошо. Уже 2 недели невозможно госпитализировать людей, так как нет мест. Нет врачей и кислорода. Люди находятся в больницах просто в скотских условиях, задыхаясь. Особенно отличается 22 инфекционка. Родственница в тяжелом состоянии, так персонал даже за большие деньги не может покормить человека уже 4 дня!!! Жаловаться не кому, друг друга покрывают и сразу говорят, не нравится - домой. У нас очередь на неделю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися