Однією ногою в червоній зоні: На Харківщині занижують показники захворюваності COVID-19

Депутат Харківської обласної ради заявив, що в Харківській області приховують показники COVID-19

У Харківській області лікарні переповнені пацієнтами з COVID-19, але це приховують від Міністерства охорони здоров'я. Про це повідомив депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробагач.

Він навів таблицю, яку харківський Департамент охорони здоров'я передав в МОЗ. Згідно з таблицею койки з підключеним киснем завантажені на 39%, тобто трохи більше третини.

5k70TRbO_vjOK-rPqoshiK1DS.jpg

"Рівень госпіталізації у нас всього 61 на 100 тисяч населення. Для прикладу, у Києва цей показник майже у два рази вище! Тобто взагалі нічого серйозного? Тільки ось тестування на рівні 1255 тестів на 100 тисяч населення на противагу столиці, де ця цифра дорівнює 3167, говорить про те, що виявлення нових випадків штучно занижується", - написав Скоробагач у Facebook.

Про те, що реальна захворюваність і заповненість лікарень вище говорять не тільки депутати. При номінальному 61% вільних ліжок хворих з Харкова госпіталізували до Чугуєва, Балаклею, Валки, Зміїв. При цьому і там місця вже закінчилися. Родичі хворих змушені звертатися до волонтерських фонди за допомогою з киснем.

Раніше в Харківській облдержадміністрації заявляли, що в регіоні централізованим киснем обладнано 1095 ліжок, з яких в Харкові - 318.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися