У ситуацію з Covid-19 на Харківщині втрутилося МОЗ - місцевій владі більше не довіряють

У Міністерстві не вірять даним про заповненість харківських лікарень хворими на коронавірус, Степанов призначив перевірку усіх медустанов Харкова

Міністр МОЗ Максим Степанов призначив перевірку для уточнення показників, які Харківщина та Одещина вносять до системи MedData та на підставі яких формується зведена всеукраїнська статистика про стан захворюваності в регіонах. Про це повідомляють NewsRoom з посиланням на офіційне розпорядження міністра.

У Харкові перевірятимуть 13 лікарень.

"Провести верифікацію даних проведеного аналізу поточного рівня готовності закладів охорони здоров'я для надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою Covid-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, та інформації, яка подається закладами охорони здоров'я Харкова до інформаційно-аналітичної системи MedData", - йдеться у документі.

Звіт про проведену ревізію має бути готовий до 1 квітня 2021 року.

Таке розпорядження - реакція на неодноразові заяви лікарів та волонтерів Харківщини, які вже кілька тижнів б'ють на сполох і повідомляють про переповненість лікарень та про те, що вже два тижні з Харкова хворих везуть до лікарень районних центрів. Проте місцева влада продовжує подавати в МОЗ показники про заповненість кисневих койок всього на 42-45%.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що Харківщина опинилася на першому місці в Україні за кількістю проблем через коронавірус. Волонтери повідомляли, що хворих з Харкова вивозять за 50-100 км від міста, тому що реанімації забиті, а точок потокового кисню катастрофічно не вистачає.



Алиса

1 квітня 2021, 13:45

Лучше бы этот МОЗ проверил как обстоят дела в деревнях ,где медицины НЕТ вообще ,анальгина негде купить, ваше лицемерие и лживая забота о народе просто возмущает !!!!!!!!

Елена

30 березня 2021, 11:11

А что же так поздно проверку назначили? В Харькове начался мор. Больницы заполнены на 300%. А местная власть перед выборами правду не скажет.С 11 по 30 марта умерли 3 моих знакомых. Страшно жить!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися