Жителям Харківщини розповіли, коли можна буде отримати вакцину Pfizer

На Харківщині будуть прищеплювати вакциною Pfizer-BioNTech

У Харківську область до 19 квітня привезуть 1170 доз вакцини Pfizer-BioNTech. Про це розповів головний державний санітарний лікар в Міністерстві охорони здоров'я України Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Лікар зазначив, що 18 квітня вакцинувати почнуть з Київської області, а з 19 квітня вже по всій Україні. Новою вакциною спочатку прищеплять медичний персонал та людей похилого віку в будинках для людей похилого віку. Після щеплення отримають працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій і прикордонники.

Кожна область України та Київ отримають по 1170 доз нової вакцини. Також разом з Pfizer-BioNTech області отримають шприци, коробки для безпечної утилізації медичних відходів та розчин для розведення.

Нагадаємо, торгова назва даної вакцини - Comirnaty та Україна отримала її в рамках міжнародної ініціативи COVAX. Відомо, що це тільки перша партія вакцини та в країну завезуть ще. Для перевезення перших 117 тис. доз вакцини від Pfizer вибрали приватну логістичну компанію ТОВ "Фармасофт". Відомо, що на обласних складах заморожені вакцини будуть зберігатися в термоконтейнерах з сухим льодом, які забезпечують підтримання температури -60°C. При цьому Pfizer-BioNTech повинна зберігатися та транспортуватися при температурі в межах від -60°C до -80°C.

Нагадаємо, в Харківській міськраді прокоментували трагічну ситуацію, яка трапилася в пологовому будинку №2 та отримала громадський резонанс. Там за вечір померли відразу дві породіллі. За словами заступника міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення обидві жінки хворіли коронавірусів і померли від легеневої недостатності.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися