На Харківщині прискорили темпи вакцинації

У Харківській області після порушень почали прискорювати темпи вакцинації

У Харківській області 23 квітня щеплення від коронавірусу отримали 1 353 людини. Pfizer за минулу добу отримали 330 осіб. Про це стало відомо з даних апарату Ради національної безпеки та оборони України.

Відзначається, що всього з початку на Харківщині вакцинували 19693 жителі. При цьому 6 869 осіб скористалися вакциною AstraZeneca, 1654 - Sinovac, 1170 - Pfizer. На сьогодні Харківська область вже повністю використовувала весь виділений обсяг американського Pfizer.

Нагадаємо, на Харківщині порушили алгоритми МОЗ. Тепер в регіон їде перевірка, щоб дізнатися, чому вакцина не використовувалася. Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко і зазначив, що в області використали не всю вакцину.

"Хотів би передати публічний привіт ще трьом керівникам департаментів охорони здоров'я, зокрема, Харківської, Одеської та Запорізької областей. Це єдині області, які сьогодні порушили алгоритми МОЗ та досі не використовували вакцину з першої партії - AstraZeneca / Covishield", - заявив Ляшко.

Нагадаємо, 18 квітня, Харківська область отримала 1170 доз вакцини Pfizer / BioNTech. В.о. директора Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА Ігор Волченко зазначив, що ними вакцинують людей, які знаходяться в інтернатних закладах області, і їх працівників. Відзначається, що в області створили списки та розробили щоденний план вакцинації на тиждень.

Після цього, 21 квітня, на четверту сесію Харківської міської ради був запрошений всесвітньо відомий дитячий лікар Євген Комаровський, який розповів депутатам про особливості лікування та поширення коронавірусу в Україні та закликав їх доносити цю інформацію до своїх виборців. Лікар сказав, що вакцина Pfizer/BioNTech призначена для найбільш "нещасних", тобто для глибоко літніх людей, інвалідів, для лікарів, які знаходяться на передовій. Тому якщо раптом виявиться, що хтось із депутатів прищепився Pfizerом та ще й почне розповідати про це на весь світ, це буде ганьба на всю країну.




Джерело: https://www.rnbo.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися