Як змінилася ситуація з Covid-19 у Харківській області після скасування "червоної зони"

Харківщина - на другому місці в Україні за коронавірусним антирейтингом

У Харківській області за добу було зареєстровано 213 нових випадків захворювання на нову коронавірусну інфекцію. Такий результат показує зменшення кількості тестувань на святах та вихідних у чотири рази. Про це свідчать дані Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я.

За останній святковий день від коронавірусу та його наслідків в області померло 15 осіб, а за весь період пандемії страшна хвороба забрала життя 2930 харків'ян та мешканців області.

Всього на Харківщині було виявлено 140 770 випадків захворювання на Covid-19. З них 116 670 осіб змогли побороти хворобу та одужати.

Наразі під лікарським наглядом амбулаторно та в стаціонарах перебувають 21 170 пацієнтів з підтвердженим діагнозом "коронавірус".

Найбільшу кількість нових випадків захворювання було виявлено у  Харківській області - 182, з них 173 хворих - у Харкові. Також підтвердився діагноз у 21 особи у Чугуївському районі, 8 осіб - у Богодухівському та по одному в Ізюмському та Куп'янському районах.

На території всієї України було зафіксовано 2208 нових хворих на коронавірус, з них 34 - медичні працівники та 89 - діти.

За добу було зафіксовано 119 летальних випадків, найбільше - 24 - у Дніпропетровській області. Харківщина - на другому місці - 15 смертей. За захворюваністю в Україні лідирує Донецька область - там було виявлено 325 нових хворих на коронавірус. На другому місці також Харківщина.

Всього за добу було зроблено 21 974 тестувань на наявність Covid-19 методами ПЛР, ІФА та експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2. Також було провакциновано 2 194 особи різними видами вакцини.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що за 9 травня половина областей взагалі не робила щеплень від коронавірусу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися