Яка ситуація з коронавірусом у Харківській області після вихідних

У Харківській області триває вакцинація

У Харківській області станом на 11 липня коронавірус виявили всього у 9 осіб. За добу від хвороби померло двоє людей. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 148 796 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 померло 3560 хворих, одужали від коронавірусу вже 144 562 особи. Зараз під наглядом медиків знаходиться 674 пацієнти.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 17 осіб (в самому Харкові - у 16), в Чугуївському - в 1, в Куп'янському - у 0, в Ізюмському - у 0, в Лозівському - у 0, в Красноградському - у 0, в Богодухівському - у 0.

qlF_AE2FKP_Fwv4BihkTeNyX2.png

При цьому в Харківській області 1394 людини отримали першу дозу вакцини, а 1828 - другу дозу. Всього вакцину за добу отримали 3222 осіб. У регіоні 137 200 жителів уже отримали першу дозу вакцини, а 67 859 - зробили друге щеплення.

0nOjg91_KBL9PIcmBlS6IPaxg.png

Контекст:

У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" - варіант коронавірусного захворювання, здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець пройшов повз здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.




Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися