Яка ситуація з коронавірусом у Харківській області на 17 липня

На Харківщині триває вакцинація

У Харківській області станом на 17 липня коронавірус виявили всього у 35 осіб. За добу від хвороби померло три людини. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області 19 діагностували вже у 148 930 осіб. За весь період пандемії в регіоні від 19 померло 3576 хворих. Одужало від коронавірусу вже 144 730 осіб. Зараз під наглядом медиків перебуває 624 пацієнти.

У Харківському районі COVID - 19 за добу виявили у 21 людини (в самому Харкові - у 16), в Чугуївському – у 1, в Куп'янському – у 9, в Ізюмському – у 4 в Лозівському – у 0, в Красноградському – у 0, в Богодухівському – у 0.

HLOQaFZ5B38kUUq1fmUDuyVxI.png

При цьому в Харківській області 2781 людина отримала першу дозу вакцини, а 3406 - другу дозу. Всього вакцину за добу отримала 6187 осіб. У регіоні 154 376 жителів вже отримали першу дозу вакцини, а 84 166 - зробили друге щеплення.

NTvp4NL4dPYzfdDcTLHc1Mffi.png

Контекст:

⬤ У Харківській області 2 липня через нового штаму COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" - варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині треба було кілька секунд, щоб заразитися коронавірусів, коли незнайомець проминув, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості підхопили "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися