На Харківщині люди почали більше довіряти вакцинації

У Харківській області є вакцина на будь-який смак

У Харківській області всього є 23 центри масової вакцинації, 8 з них знаходяться в Харкові. Заступник Айни Тимчук Михайло Черняк ознайомився з роботою центрів у Балаклії, Чугуєві та Харкові.

Чиновник зазначив, що в Харківській області люди спокійніше почали ставитися до вакцинації і погоджуються на неї значно частіше. Саме тому він пообіцяв, що в регіоні центрів масової вакцинації ставатиме тільки більше. Крім того, буде збільшуватися кількість мобільних бригад.

"Бачимо, що люди активно звертаються до центрів. Сьогодні в центрах є в наявності будь-яка вакцина. І кожен для себе вибирає, якою вакциною щепитися", - зазначив Михайло Черняк і додав, що в країнах ЄС визнаються всі вакцини, які використовуються в Україні.

Контекст:

 У Харківській області 2 липня через новий штам COVID-19 "Дельта" ввели нові правила перетину кордону. Посилений контроль стосуватиметься людей, які прибувають в Україну з Індії, Великобританії, Ірландії, Росії чи Португалії.

 За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта"-варіант коронавірусного захворювання здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині знадобилося кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися