Чи можна буде у Харківській області вакцинуватися від Covid-19 під час свят

У ХОДА назвали найефективнішим методом запобігти захворюваності превентивні заходи

Мешканців Харківської області попередили про те, що ситуація із захворюваністю у регіоні дуже погіршилася. Через це на свята місцевих жителів закликати зробити щеплення. Про це повідомляє пресслужба Харківської ОДА.

Аби забезпечити якомога швидшу вакцинацію більшої частини населення, у Харкові та області протягом усіх свят працюватимуть усі центри, де можна зробити щеплення від коронавірусу.

За словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка, пришвидшити масову вакцинацію — це єдиний засіб уникнути швидкого поширення захворюваності на Covid-19.

Михайло Черняк пояснив, що досвід боротьби з коронавірусом довів, що найбільш ефективними у боротьбі з поширенням хвороби є саме превентивні заходи.

Заступник голови ХОДА також розповів, що наразі у регіоні є 2838 ліжок для госпіталізації. З них трохи більш ніж половина у лікарнях першої хвилі забезпечені потоковим киснем - 1531.

За словами Михайла Черняка, ситуація із захворюваністю у регіоні досить напружена попри те, що формально Харківщина поки перебуває у "зеленій" зоні. Через це особливу увагу слід приділяти дотриманню протиепідемічних заходів під час державних свят та вихідних.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що за останню добу кількість нових випадків захворювання зросла у катастрофічному темпі. У порівнянні з попереднім днем було виявлено майже у два рази більше хворих. Харківська область посіла друге місце серед регіонів із найбільшою кількістю нових випадків захворювання на добу. Новоспечені пацієнти з діагнозом "коронавірус" з'явилися у всіх районах області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися