Яка ситуація з коронавірусом у Харківській області станом на 28 серпня

У Харківській області триває вакцинація

У Харківській області станом на 28 серпня коронавірус виявили всього у 187 осіб. За добу від коронавірусу померло шестеро осіб. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

В області COVID-19 діагностували вже у 151 693 осіб. За весь період пандемії в регіоні від COVID-19 померло 3669 хворих. Одужало від коронавірусу вже 146 054 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 1970 пацієнтів.

У Харківському районі COVID-19 за добу виявили у 127 осіб (в самому Харкові — у 105), в Чугуївському — у 21, в Куп'янському — у 6, в Ізюмському — у 12, в Лозівському — у 4, у Красноградському — у 0, в Богодухівському — у 17.

_AKyMyyvAWRvq5PIFibtgAbsM.png

При цьому в Харківській області 4156 осіб отримали першу дозу вакцини, а 7683 - другу дозу. Всього вакцину за добу отримали 11 839 осіб. В регіоні 342 928 жителів вже отримали першу дозу вакцини, а 206 223 - зробили друге щеплення.

sOi0djSAtPdCzAZoEfBAayvMM.png

Контекст:

За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кількох секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

Імунолог Андрій Волянський вважає, що українська епідеміологічна ситуація кардинально відрізняється від російської. Попри те, що в РФ фіксується постійне збільшення кількості тих, хто підхопив "корону", українці знаходяться у відносній безпеці.

У Куп'янську лікарі збираються вийти на акцію протесту через те, що їм не виплачують зарплату і погрожують скороченнями штату. Медики вимагають погашення заборгованості по виплаті їм зарплати, а також "ковідних" грошей. Крім цього, медики будуть протестувати проти скорочення медичних працівників і вимагати провести аудиторську перевірку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися