На Харківщині у військових лікарів з'явилося новітнє обладнання (ФОТО)

Лікарі Харківщини отримали сучасне офтальмологічне обладнання

Лікарі офтальмологічного відділення харківського Військово-медичного клінічного центру Північного регіону отримали іноземне офтальмологічне обладнання. Про це розповіли в Харківському ВМКЦ Північного регіону.

Відзначається, що зазначене обладнання складається з факоемульсифікатора Legion та офтальмологічного ультразвукового сканера VuPad. В сумі вони коштують понад 3 мільйони гривень. Такий апарат дозволить медикам проводити операції при катаракті будь-якої складності.

Тепер медики зможуть проводити ультразвукову діагностику ока та виявляти різного роду патології. Таким чином лікарі зможуть лікувати військових з пораненням переднього відрізка ока. Зараз медиків вчать користуватися новими технологіями.

"Раніше у нас не було подібного обладнання і тому для надання медичної допомоги хворим та пораненим з офтальмологічними патологіями доводилось звертатись за допомогою до лікувальних закладів Харкова. На теперішній час ВМКЦ Північного регіону може надавати високоспеціалізовану допомогу пацієнтам офтальмологічного профілю самостійно", - каже начальник офтальмологічного відділення клініки щелепно-лицевої хірургії Аліна Вострікова.

Нагадаємо, у Харківській області лікарі Військово-медичного клінічного центру Північного регіону почали використовувати американський портативний апарат штучної вентиляції легенів Newport HT70 Plus більш ніж за 600 тисяч гривень. Зазначається, що Newport HT70 Plus можна використовувати не тільки стаціонарно, а й під час евакуації людей наземним або авіаційним транспортом, оскільки він невеликий і не потребує зовнішнього джерела надходження зрідженого газу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися