Стало відомо, чи підуть на "дистанційку" навчальні заклади Харківської області

Більшість шкіл та садочків готові до переходу у "жовту" зону карантину

У Харківській області кількість вакцинованих педагогів, що працюють у навчальних закладах склала 75%. За умовами введення карантинних обмежень, що починають діяти рішенням Кабміну з 23 вересня, аби заклади різних рівнів освіти продовжили працювати у жовтій зоні, у них має бути вакциновано не менше 80% працівників. Про те, як працюватимуть школи, повідомили у пресслужбі ХОДА з посиланням на заступника голови ХОДА з питань охорони здоров'я Михайло Черняк.

За його словами, більша частина освітніх закладів повністю готова до того, аби працювати у період карантину. Так, 80% вакцинованих співробітників мають 415 дитячих садочків області. У 698 школах також вакциновано 80% персоналу. Ще 84 школи вакцинуються зараз. У деяких з них вже більше 50% робітників зробили щеплення.

Керівник департаменту охорони здоров'я розповів, що на сьогодні в області всього 100 навчальних закладів середньої та дошкільної освіти, які не готові до введення "жовтої зони".

Серед шкіл залишилися не вакцинованими на необхідні 80% 5 шкіл у Лозівському районі, 1 - у Красноградському та 5 шкіл у Чугуївському районах.

Михайло Черняк розповів, що усі технікуми повністю пройшли вакцинацію, а у ліцеях та коледжах вакцинували майже половину співробітників.

За його словами гарний приклад закладам вищої освіти продемонстрував Медуніверситет, де вакцинувалися вже майже всі працівники.

Очільник департаменту охорони здоров'я повідомив, що остаточне рішення щодо закладів, які не вклалися у 80% вакцинованого персоналу, буде прийняте ввечері 22 вересня.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що з 23 вересня на всій території України вводиться "жовта" зона карантину, яка передбачає перелік обмежень. Більшість з них не стосуються тих, хто має сертифікати про вакцинацію.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися