Як проходить вакцинація у Харківській області

У Харківській області триває вакцинація

У Харківській області триває вакцинація. Всю статистику регіону опублікували в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що за 29 вересня 6341 людина отримала першу дозу вакцини, а 5024 зробили навіть друге щеплення. Загалом вакцину отримали 11 365 осіб. У регіоні вже 508 880 жителів отримали перше щеплення, а 365 368 - зробили друге. Всього в Харківській області зробили 874 248 щеплень.

Контекст:

 Харків та область другий день поспіль б'ють антирекорди за поширенням коронавірусу. Показники захворюваності та смертності сильно перевищують ті самі показники в інших областях. За середу у Харківській області зафіксували 1087 нових хворих на Covid-19. У той же день від коронавірусу та наслідків, які він викликає померло 25 осіб.

⬤ Для порівняння, напередодні померлих було 27 при 976 нових хворих. Загальна кількість захворілих за всю пандемію в області склала 165 463 особи, з них 149 735 змогли побороти хворобу та одужати. Всього від коронавірусу в регіоні померло 3 937 місцевих жителів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися