До Харкова завезли новітні препарати для лікування коронавірусу (ФОТО)

У Харківській області з'явилися інноваційні ліки проти COVID-19

В обласну "інфекціонку" Харківщини завезли близько 4 тисяч флаконів новітнього препарату проти COVID-19. Про це розповів головний лікар інфекційної лікарні Павло Нартов, передає кореспондент МГ "Об'єктив".

Лікар зазначив, що ці препарати ще називають моноканальними антитілами. Іншими словами це такі ж антитіла, які виробляє організм людини. Ці ліки вже включили в український протокол лікування COVID-19. Їх призначають амбулаторним хворим з легким і середньо тяжким перебігом хвороби. Крім цього препарат можуть приймати вагітні та діти до 12 років.

"Після того, як відбувається зараження, має пройти певний час, і тільки після цього починають вироблятися власні антитіла. А цей препарат ми будемо призначати вже буквально з перших днів захворювання", - розповіді медик.

Контекст:

У Харківській області на 1 жовтня коронавірус виявили у 1225 жителів. За добу від коронавірусу померло 20 осіб. Про це розповіли в Харківському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України. В області COVID-19 діагностували вже у 166 688 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 3957 хворих. Видужала від коронавірусу вже 150 042 людини. Зараз під наглядом медиків знаходиться 12689 пацієнтів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися