У харківських реанімаціях закінчуються місця

У Харківській області ситуація з коронавірусом продовжує погіршуватися

У Харкові в реанімаціях опорних лікарень, де лікують пацієнтів із коронавірусом, на 11 листопада вже забито 266 ліжок із 331 (80%). Про це розповів директор Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Максим Хаустов.

Чиновник зазначив, що на сьогодні хворі на коронавірус займають 69% від загальної кількості ліжок. Також він додав, що у реанімаційних відділеннях на апаратах штучної вентиляції легень зараз перебуває 166 пацієнтів.

Контекст:

⬤ На Харківщині на 11 листопада коронавірус виявили у 1550 мешканців. За добу від COVID-19 померло 26 людей. В області COVID-19 діагностували вже у 222 401 особи. У регіоні за весь період пандемії померло 4967 хворих. Одужало від коронавірусу 180 139 осіб. Наразі під наглядом медиків перебуває 37 295 пацієнтів.

 Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні осередки пандемії. Відповідний пост він опублікував у своєму Facebook.

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у Департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися