У Німеччині посилюється ситуація з коронавірусом: Лікар із Харкова пояснив чому

Чому попри щеплене населення у Німеччині посилюється ситуація з коронавірусом

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський пояснив, чому в Німеччині посилюється ситуація з коронавірусом. Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, Ангела Меркель назвала ситуацію з коронавірусом у Німеччині "драматичною" та закликала німців терміново вакцинуватися. Сама країна поставила черговий рекорд - 65 371 хворий за одну добу.

"Чому Німеччина? Адже щеплено двома дозами 68% населення. Цього недостатньо для колективного імунітету? Недостатньо. Річ у тому, що коли Італію, Іспанію, Францію, Великобританію навесні 2020 року накрила перша хвиля, захворюваність в Німеччині була невисокою. Коли навесні 2021 року чергова хвиля прийшла до Польщі, Угорщини, Чехії, на Балкани, Німеччина теж практично не постраждала. Дельта-хвиля зачепила Румунію, Болгарію, Прибалтику, Україну. Тепер настала черга Німеччини. Поки що 1200 смертей на мільйон жителів", - пояснив Волянський.

Контекст :

 Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні осередки пандемії. Відповідний пост він опублікував у своєму Facebook.

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у Департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися