"Коронавірус у США завершується" - лікар із Харкова

Волянський вважає, що COVID-19 у США завершується

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що коронавірус у США завершується. Відповідний пост, підкріплену графіками, він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Колективний імунітет створено? Так. Завдяки вакцинації? Частково, 59% населення отримало 2 дози, 10% - три дози. Основний внесок у створення колективного захисту внесли перехворілі. Ціною 800 тисяч померлих від Covid-19 (1 мільйон доданих смертей). досягли показника 2371 смерть/мільйон жителів, у 5 штатах перевищено позначку у 3000. У найближчі кілька років відбуватиметься компенсація — зниження кількості смертей серед людей похилого віку", — написав лікар.

Контекст :

⬤ На Харківщині на 20 листопада коронавірус виявили у 657 мешканців. За добу від COVID-19 померла 41 людина. В області COVID-19 діагностували вже 230 526 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 5292 хворих. Одужало від коронавірусу 192 119 осіб. Наразі під наглядом медиків перебуває 33 115 пацієнтів.

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися