Як повернути нюх після коронавірусу

Тривале погане самопочуття після коронавірусу: Лікарка розповіла, що з цим робити

У всьому світі дуже багато людей, які пережили коронавірус, але ще довгий час почуваються хворими. Про те, як з цим боротися розповіла лікар-епідемолог із Харкова Ірина Багмут.

За її словами, коронавірус дуже схожий на інші сезонні інфекції, оскільки сильно б'є по кишківнику. Через це вже після хвороби його треба терміново відновлювати. Для цього необхідні вода, вітаміни групи В, сіль та білок у великих кількостях, різні бульйони насичені цинком та лізоцимом, а також жири, які можна отримати з того ж сала.

Крім цього Ірина розповіла, що нюх пропадає, оскільки нервова клітина втратила можливість проводити та аналізувати імпульс у голові. Щоб відновитися, потрібно поповнювати білок і жири, останні лікар порекомендувала поповнювати рибою, а особливо оселедцем, який наповнений Омегою-3, Омегою-6 та Омегою-9.

При цьому після COVID-19 бажано відмовитися від молочних продуктів, глютену (біле борошно) та пасльонових продуктів (картопля, солодкий перець, баклажани). Рекомендується обійтись без зазначених продуктів 3-5 тижнів.

Контекст :

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися