Лікар із Харкова прокоментував висловлювання Зеленського про коронавірус

Волянський прокоментував слова Зеленського

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції, 26 листопада, заявив, що в Україні багато смертей від Covid тому, що люди пізно звертаються за медичною допомогою. Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський на своїй сторінці у Facebook відповів на цю заяву.

"От як просто! Самі винні! Якби раніше звернулися - не померли б. А як насправді? В Україні багато смертей, пов'язаних із Covid з кількох причин: 1. Немає епідемічного розслідування. Контактних не виявляють, не обстежують (хоча це передбачено Законом України) і, відповідно, ланцюжки не розривають .2. Вразливим (люди старше 50 і люди будь-якого віку із хронічними захворюваннями) дозволяють інфікуватися. 3. Ті вразливі, які раніше не хворіли, не захищені вакцинацією. Саме ця категорія дає абсолютну більшість летальних наслідків", - написав лікар.

Також Волянський зазначив, що виконавча влада дискредитує аналізи крові на наявність/кількість антитіл. Крім цього, за його словами, у країні неадекватна вторинна медична допомога, логістичні порушення, відсутність адекватного амбулаторного лікування у державному секторі (первинка) тощо.

Контекст :

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у Департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися