У Великобританії вакциновані хворіють частіше за невакцинованих: Лікар пояснив чому

Волянський прокоментував ситуацію з коронавірусом у Великобританії

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував ситуацію з коронавірусом у Великобританії. Відповідну посаду він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Тенденції останніх місяців зберігаються. Як і раніше невакцинованих 30-80 років хворіють РІДШЕ вакцинованих. Це важко пояснити, але це так. У мене як і раніше дві версії: Серед нещеплених більше перехворілих та щеплені гірше дотримуються ізоляційних заходів. При цьому вакциновані значно рідше госпіталізуються та значно рідше вмирають", - написав лікар.

Коронавірус у Харкові:

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом з ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 У Харківській області на 29 листопада коронавірус виявили у 235 мешканців. За добу від COVID-19 померло 30 людей. В області COVID-19 діагностували вже 234 456 осіб у сумі. У регіоні за весь період пандемії померло 5639 хворих. Одужало від коронавірусу 203 708 осіб. Наразі під наглядом медиків перебуває 25 109 пацієнтів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися