Новини партнерів

Олександр Скакун: завдяки "Великому будівництву" у лікарнях Харківщини створюють якісні умови

В рамках програми президента України "Велике будівництво" було зроблено приймальне відділення Мерефянської ЦРЛ з добудовою нового приміщення, а також утеплено фасад дитячого та терапевтичного відділень лікарні

Сьогодні, 22 грудня, керівник ХОДА Олександр Скакун та голова Харківської облради Тетяна Єгорова-Луценко ознайомились із проведеними роботами на об'єкті. За словами Олександра Скакуна, завдяки Програмі Президента "Велике будівництво" та генеральному директору КНП "Мерефянська центральна районна лікарня" Віктору Чеверді приймальне відділення виходить на новий рівень обслуговування всього населення Мерефи та частини Харківського району. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації.

picture

"Бачимо нове приймальне відділення, збудоване за підтримки нашого Президента Володимира Зеленського, і воно буде дуже комфортним. У рамках Програми Президента "Велике будівництво" створюються якісні умови у медичних закладах. Також дуже важливою є програма, яка наступного року дозволить підвищити заробітну плату лікарям", – сказав Олександр Скакун.

Гендиректор КНП "Мерефянська центральна районна лікарня" Віктор Чеверда своєю чергою наголосив, що протягом року амбулаторно у закладі обслуговують близько 400 тисяч хворих та роблять близько 2500 операцій. А щодня виписують та приймають близько 20 пацієнтів.

"Ми придбали багато нового обладнання. Щоб працювати на ньому, всі працівники пройшли обов'язкові навчальні курси. Загалом, я хочу сказати одну маленьку фразу: я та мої колеги служать народу України", – прокоментував Віктор Чеверда.

picture

Зазначається, що на створення оновленого приймального відділення було витрачено майже 30 млн грн. Фінансування здійснювалося за кошти Державного, обласного та місцевого бюджетів.

Заступник Мерефянського міського голови Руслан Дейнека зазначив, що в ході реконструкції були також збудовані нові приміщення: палати інтенсивної терапії, приймальні приміщення, кабінети УЗД та ендоскопії, гінеколога тощо. Також облаштували кабінет для рентген апарату та збудували з нуля приміщення для апарату томографії.

"Сьогодні дивуємось тому, наскільки якісно змінюється сфера охорони здоров'я, у тому числі й у нашій громаді. Ми впевнені, що без підтримки обласного керівництва Програма Президента України "Велике будівництво" не мала б такого швидкого та якісного втілення на Харківщині", – наголосив Руслан Дейнека.

У пресслужбі ХОДА підсумували, що крім робіт, проведених у рамках програми "Велике будівництво", для приймального відділення закупили та за конкурсом мініпроектів "Ефективна медицина в громаді" закупили обладнання. У списку придбаного обладнання: монітор пацієнта, операційний стіл та світильник, гінекологічне крісло, медичне ліжко, 6 протипролежневих систем, 3 інфузійні насоси.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися