Чим хворіли жителі Харківщини у 2021 році

У Харківській області люди хворіли на кір і краснуху

У Харківській області з січня та по листопад 2021 року зареєстрували рідкісні хвороби у мешканців. Про це розповіли у Харківському обласному лабораторному центрі.

У регіоні зафіксували по одному випадку кору та краснуху, два випадки менінгококової інфекції, три випадки ієрсиніозу, чотири випадки вірусного менінгіту, по шість випадків епідемічного паротиту та малярії.

Крім цього, у регіоні з урахуванням грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій зареєстрували 317 727 випадків захворювання у порівнянні з 114 122 за аналогічний період минулого року (зростання у 2,8 раза).

Також люди стали на 6,6% частіше хворіти на гастроентероколіти зі встановленим збудником, на 32,3% на гастроентероколіти з невстановленим збудником, на 8,3% на хворобу Лайма, на 17,8% на хронічний гепатит C і на 0,2% на туберкульоз. Також на 28,7% збільшилася кількість людей, яких вкусили кліщі.

Коронавірус:

 Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні осередки. Відповідний пост він опублікував у своєму Facebook.

 На Харківщині з лютого 2021 року штабом із ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоб уже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Джерело: https://labcenter.kh.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися