"Омікрон. Без паніки!" – лікар із Харкова розповів про новий штам коронавірусу

Харківський лікар висловився про "Омікрон"

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський висловився про новий штам коронавірусу "Омікрон". Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"29 грудня – 1,65 мільйона. 30 грудня – 1,9 мільйона. При цьому минулої доби мільйон випадків зафіксовано у Європі, 600 тисяч – у Північній Америці. Зрозуміло, 2 мільйони нових хворих за добу – це не межа і протягом найближчих тижнів ми побачимо епідемічний потенціал нового варіанта – 2 мільйони, 3 мільйони... Потенційна небезпека залежить як від заразності, так і від летальності. Поки що летальність дуже низька – 0,1-0,2% та загальна кількість летальних випадків у світі залишається на рівні середньогрудневих 7,4 тисячі", розповів лікар.

Коронавірус у Харкові:

Цього року міська влада Харкова традиційно влаштовує для харків'ян масовий захід у новорічну ніч. Однак відвідати його зможуть далеко не всі. Невакцинованих жителів міста просять залишатися на свято вдома. Таку заяву зробила заступник харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися