На Харківщині люди почали активніше вакцинуватися

На Харківщині продовжується вакцинація

На Харківщині медики продовжують робити щеплення від коронавірусу мешканцям. Оновлену статистику надрукували на сайті Харківського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я України.

За 6 січня на Харківщині вакцину одержали 8497 осіб. Від початку вакцинації загалом зробили 2 034 393 щеплення: 1 077 915 - перша доза і 956 011 - друга. Також люди зробили 208 додаткових щеплень і 259 ревакцинальних доз.

Контекст:

 На Харківщині на 6 січня коронавірус виявили у 397 мешканців. За добу від COVID-19 померло 8 людей. В області COVID-19 діагностували вже 244 225 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6407 хворих. Одужало від коронавірусу 231 763 особи. Наразі під наглядом медиків перебуває 6055 пацієнтів.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Лікар із Харкова Андрій Волянський вважає, що у 2022 році додана смертність має змінитися компенсацією (зменшенням кількості летальних наслідків у порівнянні з допандемічним періодом). Тобто, поточний рік буде не таким трагічним як минулий.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися