"Омікрон" не небезпечний", - відомий лікар про новий штам коронавірусу

Волянський поділився своєю думкою про "Омікрон"

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський проаналізував новий штам коронавірусу "Омікрон". Відповідний пост він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Омікрон" не небезпечний. Те, про що я говорив місяць тому, зараз стає очевидним для всіх. 23 грудня у світі вперше за два роки пандемії зафіксовано понад 1 мільйон нових інфікованих. За вчорашню добу – 2,7 мільйона. Скільки реально інфікується — одному Богу відомо, можливо вп'ятеро більше. Середня кількість днів між позитивним тестом і смертю – 5 (аналіз 57 смертей, пов'язаних із зараженням "Омікроном" у Великій Британії у грудні). Тобто, після коригування всіх цифр, пов'язаних зі святами, до 8 січня світ мав би побачити зростання кількості смертей. Але смертей за 7 січневих днів у середньому 6 тисяч (у грудні було 7300)", - написав лікар.

Контекст:

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Лікар із Харкова Андрій Волянський вважає, що у 2022 році додана смертність має змінитись компенсацією (зменшенням кількості летальних наслідків у порівнянні з допандемічним періодом). Тобто, поточний рік буде не таким трагічним як минулий.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися