Харківський лікар вважає, що у світі штучно нагнітають ситуацію з Омікроном

Волянський поділився своєю думкою про ситуацію з новим штамом коронавірусу "Омікрон"

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський прокоментував загальну світову паніку, пов'язану з новим штамом коронавірусу "Омікрон". Відповідну посаду лікар опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Омікрон! Посміхаємося і махаємо! 3 мільйони інфікованих за добу! І це не межа! Насправді не знає, скільки інфікується людей щодня, т.к. значної частини випадків не діагностується. Можна зазначити: "Жах, ми всі помремо ...", ввести 4-ю або хоча б третю дозу ЯКИЙ-НЕБУДЬ вакцини, купити 10 кілограмів гречки та одну тисячну частину біткойна і шукати найближче бомбосховище. І не забувати дивитись телевізор. Принаймні нам такий алгоритм дій наполегливо пропонують уряди та медіа.", - написав лікар.

При цьому Волянський вважає, що все не таке страшне. Він нагадав, що за два роки пандемії у світі померло 120 мільйонів людей, 5,4 мільйона смертей пов'язано з Covid. Цю цифру можна відкоригувати до 6-8 мільйонів з допомогою обліку доданих смертей, але це лише 5-7% глобальної смертності. За останні 28 днів у світі померло близько 4,5 мільйонів людей, з них смертей, пов'язаних з Covid - 180 тисяч і це всього 4%. У цьому захворіло за 28 днів 42 мільйони, тобто. попередня летальність - 0,4%, а Дельта-варіант із вищою летальністю (0,5%) нікуди не зник, просто на тлі величезної кількості Омікрон-випадків з нижчою летальністю (0,1%) менш помітний.

"Підйоми кількості летальних наслідків протягом двох років пандемії можна порівняти із зимовими підйомами в попередні роки. Тобто, люди помирають, це аксіома. Старші за віком - частіше молодших, з хронічними захворюваннями - частіше здорових. Більшість із 5,5 мільйона людей, які померли після позитивного тесту на Covid, померли б протягом цих двох або кількох найближчих років. І це нормально. Ненормально - вбивства, смертельні ДТП, суїциди, смерть дітей від голоду та хвороб", - вважає Андрій.

Також лікар зазначає, що населення Землі стає все більш імунним і він запевняє, що 30-40% від усього населення вже перехворіло та захищено. Також за весь час медики запровадили 9,5 мільярда доз різних вакцин, тобто. приблизно 50% населення земної кулі щеплено двома дозами. Волянський стверджує, що вакцинація не захищає від інфікування Омікрону, але зменшує ризики бути госпіталізованим та померти. Тому вразливих (літніх людей з хронічними захворюваннями, які мають антитіл) потрібно щеплювати насамперед.

"До речі. Мене часто дорікають, що я наполегливо рекомендую прищеплювати групи ризику. А якщо вони не бажають? Переконувати. І робити вакцинацію максимально безпечною (як це роблю я). А якщо все одно не хочуть? Тоді берегти. Без фанатизму, із прогулянками, з фізичною активністю. Маска у ліфті, у під'їзді, у магазині. Без фанатизму. І перевірити антитіла, чи часто вони є у тих, хто вважає, що не хворів. Літні теж можуть хворіти малосимптомно. А хіба перехворілі раніше захищені? Так. Лише близько 10% у Великій Британії, інфікованих Омікрон, раніше хворіли. І не забувайте не дивитись телевізор. Де взяти інформацію? З тих джерел, яким ви довіряєте", - підсумував Волянський.

Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії Попової. Дівчина заявила, що вона вакцинувалася, і закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися