Чи вирує "Омікрон" у Харкові

У Харкові вперше зафіксували "Омікрон"

На Харківщині тепер уже офіційно підтвердили новий штам коронавірусу "Омікрон". Про це розповів директор облдепартаменту охорони здоров'я Максим Хаустов.

Ще 14 січня Хаустов повідомляв, що Київ уже відправили зразки біоматеріалів. Загалом до столиці відправили 30 зразків аналізів пацієнтів. З них у 40% експерти виявили саме новий "Омікрон".

Контекст:

На Харківщині на 17 січня коронавірус виявили у 647 мешканців. За добу від COVID-19 померло 8 людей. В області COVID-19 діагностували вже 249 475 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 6485 хворих. Одужало від коронавірусу 233 972 особи. Наразі під наглядом медиків перебуває 9018 пацієнтів.

 Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, аби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.

 Лікар із Харкова Андрій Волянський вважає, що у 2022 році додана смертність має змінитися компенсацією (зменшенням кількості летальних наслідків у порівнянні з допандемічним періодом). Тобто, поточний рік буде не таким трагічним як минулий.

 Нагадаємо, відомі волонтери, музиканти та промисловці Харківської області знялися у відеороликах, які підготувало МОЗ спільно з Червоним Хрестом. Раніше з'явилося звернення від волонтерки Наталії ПоповоїДівчина заявила, що вона вакцинувалася, та закликала людей наслідувати її приклад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися