Харків вперше відсвяткував Різдво 25 грудня: як це було

Богослужіння з нагоди Різдва Христового пройшли у місті Харкові

Міський голова Ігор Терехов учора, 25 грудня, відвідав парафію Святого Миколая Чудотворця, храм Іоана Богослова та собор Успіння Пресвятої Діви Марії.

Він привітав харків’ян з народженням Христа та побажав якнайшвидшої перемоги Україні. Також мер подякував представникам духовенства за допомогу, яку вони надають мешканцям Харкова з перших днів повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"У ці святкові дні ми молимося за перемогу України, за наших героїчних військових, які боронять українську землю, захищають нас і дають нам можливість жити. Ми молимося за те, щоб настав мир, і за відбудову нашого міста-героя Харкова.  Дякую за те, що всі ви - в Харкові й надаєте допомогу тим, хто цього потребує", - зазначив Ігор Терехов.

Крім того, мер зустрівся з Вісвалдасом Кулбокасом - литовським католицьким архієпископом та ватиканським дипломатом. З 15 червня 2021 року він є апостольським нунцієм в Україні.

В інтерв’ю журналістам міський голова Ігор Терехов зазначив, що для харків’ян перехід на новоюліанський календар є дуже важливим.

"Сьогодні ми вперше святкуємо Різдво разом з Європою. Це є свідченням того, що ми є частиною європейської спільноти", - підкреслив Ігор Терехов.

За його словами, на богослужіння у храми та церкви учоар прийшло доволі багато харків’ян.

"Це і молодь, і люди як середнього, так і похилого віку. Тож поступово переходимо на новий календар. Маю надію, що наступного року кількість харків’ян, які святкують Різдво 25 грудня, стане ще більшою", - зазначив мер.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Робота водієм у Харкові: де знайти та скільки платять

У Харкові та області можна працевлаштуватися водієм та отримувати високу зарплату

На сьогодні професія водія в Україні досить затребувана. Стать у цій професії не завжди має роль, керувати автівкою можуть як жінки, так і чоловіки. Найбільше у роботі водієм, згідно з актуальними вакансіями ціниться вміння керувати великогабаритними видами транспорту, а також – лагодити автотранспортні засоби.

Журналісти сайту "Коментарі. Харків" розбиралися, де можна працевлаштуватися водієм у Харкові та області, а також отримувати за цю роботу хорошу зарплатню.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися