Житель Харкова підробляв рецепти і купував заборонені медикаменти

Чоловіка за підробку бланків можуть посадити на п'ять років

У Харкові 42-річного чоловіка викрили в підробці медичних бланків, завдяки яким він купував собі заборонені сильнодійні речовини. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

"Чоловік довгий час займався підробкою рецептурних бланків для виписки лікарських засобів і виробів медичного призначення. Зазначені рецептурні бланки надалі використовував для придбання в аптечних закладах з метою збуту сильнодійних засобів", - розповіли в прокуратурі.

Харків'янин отримав підозра по ч. 1, 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 231 (незаконне придбання з метою збуту сильнодійних лікарських засобів, вчинене повторно, підробка та використання свідомо підробленого офіційного документа) Кримінального кодексу України. Зловмисник може отримати від трьох до п'яти років в'язниці.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харківській області фахівці перевіряють дотримання суб'єктами господарювання регульованих цін на лікарські засоби, які беруть участь в програмі "Доступні ліки". У липні 2020 року фахівці проаналізували понад 88 700 цін на лікарські засоби, що беруть участь в програмі "Доступні ліки". Вони були надані 544 аптечними установами.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися