Ще одна громада на Харківщині відмовилася від офлайн-навчання в школах

Безпеку дітей та педагогів неможливо забезпечити у школах

Навчання у школах Богодухівської громади у 2023-2024 навчальному році буде проходити в онлайн-режимі. Для цього використовуватимуть засоби інформаційно-комунікаційного зв’язку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Богодухівської міської ради.

Таке рішення ухвалили на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Богодухівської міської ради.

“Члени Комісії керувалися єдиним і першочерговим аргументом - безпека дітей та персоналу закладів освіти, яку наразі неможливо забезпечити, оскільки наша громада знаходиться в зоні досяжності ворожих РСЗВ, систем типу С-300 тощо. Віримо у Перемогу та сподіваємось, що наші діти вже зовсім скоро зможуть повернутися за шкільні парти”, - пояснили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області вказали вимоги, яким повинні відповідати школи для відновлення офлайн-навчання. Для створення в закладах освіти безпечних умов перебування засновникам, керівникам закладів освіти необхідно: неухильно виконувати вимоги санітарного законодавства; розв'язувати питання облаштування укриттів відповідно до затверджених вимог; особливу увагу потрібно приділити питанням забезпечення питною водою гарантованої якості, належного водовідведення, організації харчування, облаштування вентиляції, освітлення та ін.; проводити лабораторні дослідження не рідше 1 разу на рік, зокрема, питної води, рівнів освітлення, показників мікроклімату, стану забруднення піску тощо.

Детальніше про вимоги до шкіл, які будуть працювати офлайн, читайте тут.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися