У Харківській області пропонують перейменувати три школи

Всі навчальні заклади носять у нинішніх назвах словосполучення «Герой Радянського Союзу».

У Слобожанській громаді Чугуївського району Харківської області розпочалися громадські обговорення щодо перейменування трьох навчальних закладів. Про це повідомляють в громаді.

Пропонують перейменувати такі школи:

Комунальний заклад "Шелудьківський ліцей імені Героя Радянського Союзу Юхима Єгоровича Кравцова" на комунальний заклад "Шелудьківський ліцей";

Комунальний заклад "Геніївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу Івана Івановича Протопопова" на комунальний заклад "Геніївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів";

Комунальний заклад "Скрипаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені Героя Радянського Союзу Миколи Федоровича Паська" на комунальний заклад "Скрипаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів".

Обговорення триватиме два місяці, по 17 жовтня 2023 року включно. Зауваження та пропозиції приймаються, як у письмовій формі, особисто наданих мешканцями Слобожанської селищної територіальної громади за адресою: вул. Миру, 7, смт. Слобожанське, Чугуївський район, Харківська область та на електронну пошту Слобожанської селищної ради: [email protected].

На цьому тижні "Коментарі. Харків" повідомляли, що на сесії Харківської міськради депутати прийняли рішення про перейменування низки об'єктів топоніміки, пов'язаних з Росією. Про це повідомляє Харківський міський голова Ігор Терехов. Так, колишня вул. Оренбурзька носитиме ім'я братів Гипиків, вул. Маяковського - Миколи Хвильового, вул. Конєва стала вул. Гончарівською, а вул. Маршала Бажанова - вул. Чорноглазівською. Колишній пров. Халтуріна перейменовано у пров. Академіка Померанчука, вул. Цілиноградську - у вул. Мирослава Мисли, вул. Луб’янську - у вул. Лубенську, пров. Петрашівський - у пров. Петра Франка, пров. Плеханівський - у пров. Петинський, а вул. Молодої Гвардії стала вул. Добровольців.



Джерело: http://km-sov.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися