Американський вчений отримав атрибути доктора харківського університету

Тімоті Снайдер отримав атрибути почесного доктора ХНУ імені Каразіна

У Києві відбулася зустріч адміністрації ХНУ імені Каразіна на чолі з ректоркою Тетяною Кагановською та проректором університету Анатолієм Бабічевим з американським істориком, письменником Тімоті Снайдером та міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. У межах зустрічі відбулося урочисте вручення атрибутів почесного доктора університету Тімоті Снайдеру. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посилання на пресслужбу навчального закладу.

Тімоті Снайдер подякував за цю зустріч і пообіцяв наступного року завітати до Харкова та відвідати Каразінський університет.

"Каразінський університет зараз працює в незламному місті Харкові попри всі обставини. Ми стоїмо, тримаємося та впевнені в нашій перемозі. І ваші лекції — це те, що під час війни підтримує та надихає нас. Університет — це освіта та наука, просвітництво й культура, тому ми ставимо собі за мету не просто навчати професіоналів і фахівців, а виховувати особистостей. Ми дуже вдячні за те, що у нашого університету з‘явився Почесний доктор, який є прикладом для наших студентів і надихає українську молодь у такі важкі часи. Адже вони — майбутнє нашої країни", - зазначила Тетяна Кагановська.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про присвоєння Святославу Вакарчуку звання почесного доктора Каразінського університету. Рішення про присвоєння звань Почесного доктора Каразінського університету українському музиканту, громадському діячу Святославу Вакарчуку та американському історику, письменнику Тімоті Девіду Снайдеру були затверджені на початку засідання члени Вченої ради ХНУ імені В. Н. Каразіна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію університету. "Спільнота Каразінського університету поповнилася, у нас з’явилися ще два почесні доктори. Я впевнена, що разом ми зробимо дуже багато для університету, освіти, науки та просвітництва, для нашої Перемоги! Новообрані почесні доктори університету також пообіцяли обов’язково відвідати Каразінський, тому ми дуже чекаємо та будемо раді вітати їх у Харкові", — зазначила ректорка університету Тетяна Кагановська.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися