У Харківській області ВПО збирають на зустріч: що відбувається

У Дергачах проведуть семінар для ВПО

У Дергачівській громаді внутрішньо переміщених осіб запрошують на зустріч. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Дергачівської міської ради. 

У четвер, 26 жовтня, об 11:00 в приміщенні Дергачівського управління Харківської філії Харківського обласного центру зайнятості (м. Дергачі, вул. 1 Травня, 8А) відбудеться інформаційний семінар для внутрішньо переміщених осіб. 

Під час заходу ви дізнаєтесь про: 

  • порядок реєстрації, умови призначення допомоги по безробіттю;

  • можливість проходження навчання за рахунок ваучера;

  • отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного підприємництва за програмою "єРобота".

На зустріч запрошують усіх охочих.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Україні внаслідок перевірок внутрішньо переміщених осіб понад 140 тисяч переселенців було позбавлено соцвиплат через невідповідність критеріям. У Височанській селищній раді нагадали, за яких умов можна втратити виплати.

Допомога на проживання ВПО надається щомісячно у розмірі:  для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 грн; для інших осіб – 2000 грн.

Поточного року уряд ухвалив кілька постанов, якими було змінено порядок надання допомоги ВПО.

Постановою №709 передбачалося проведення Міністерством фінансів верифікації отримувачів виплат, під час якої ВПО мали бути перевірені на відповідність так званим "майновим критеріям" для отримання допомоги на проживання.

“Переселенці, які вже отримують допомогу, мають пам'ятати, що кошти, виплачені їм неправомірно або повторно, мають бути повернуті добровільно чи на вимогу органу соцзахисту”, - уточнили у селищній раді.

Детальніше про умови нарахування та скасування виплат читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися