Під Харковом будують велике укриття, здатне витримати пряме влучання ракети С-300

У Пісочинській громаді будують укриття для закладу освіти

Начальник ХОВА Олег Синєгубов повідомив, що у Коротичі Пісочинської громади фактично будують школу під землею, де зможуть навчатися діти. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

"Створюємо на Харківщині безпечне освітнє середовище. Захисна споруда в Коротичі здатна одночасно вмістити приблизно 500 людей, що відповідає кількості учнів та педагогів, які перебувають у місцевій загальноосвітній школі. Крім того, під час тривог це укриття буде здатне вмістити людей із сусіднього дитсадка, офісів та інших закладів", – розповів начальник Харківської ОВА.

Вартість робіт на об’єкті становить 99,1 мільйона гривень. Усього державна субвенція на облаштування укриттів для Харківщини становить 224,6 мільйона гривень. За ці кошти передбачено охопити 31 об‘єкт: це будівництво, капітальні ремонти та розробка проєктно-кошторисних документацій.

"Укриття в Коротичі матиме кілька приміщень, санітарні кімнати, три виходи, буде оснащене автономним джерелом електроенергії та здатне витримати пряме влучання ракети С-300", – зазначив Олег Синєгубов.

Окрім того, поряд із будівництвом споруди цивільного захисту капітально ремонтують заклад освіти. Зокрема, посилюють несучі конструкції фундаментів та стін, замінюють аварійну покрівлю.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався скандал між мешканцем будинку та компанією, що сиділа біля під’їзду

Чоловік спочатку вистрілив в групу людей, другим пострілом поцілив в ногу дівчині. Постраждала отримала легкі тілесні ушкодження. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

10 вересня до Харківського районного управління поліції № 3 надійшло повідомлення про конфлікт між мешканцем будинку та компанією молоді, яка сиділа біля підʼїзду. В ході словесної сварки чоловік дістав помпову рушницю та зробив кілька пострілів з вікна квартири на першому поверсі в бік молодих людей. Другий постріл потрапив в ногу дівчині. Що буде сусіду, який вирішив так розібратися з компанією, – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися