На Харківщині стане менше дитячих садочків: які ліквідують

Передбачається скорочення 21 закладу дошкільної освіти

На Харківщині планують скоротити мережу закладів дошкільної освіти. Передбачається, що ліквідують 21 дитсадок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію МГ "Об’єктив".

“Передбачається скорочення мережі на 21 заклад у 12 територіальних громадах: Золочівська (3), Борівська (1), Барвінківська (1), Ізюмська (3), Оскільська (1), Савинська (1), Лозівська (2), Кегичівська (1), Вільхуватська (1), Курилівська (2), Шевченківська (1), Харківська (4) у зв’язку з відсутністю потреби, зменшенням кількості дітей дошкільного віку, реорганізацією закладів та руйнуваннями”, — йдеться у проєкті Програми економічного та соціального розвитку Харківської області на 2024 рік, розробленому ХОВА.

За даними чиновників, на цей час із 709 дитсадків усіх форм власності на Харківщині 19 зруйновані, ще 206 – пошкоджені. Це 39,4% від загальної кількості.

“З 1 вересня 2023 року організація освітнього процесу здійснюється за дистанційною формою навчання у 338 закладах дошкільної освіти області, що становить 47,7% від їх загальної кількості (15376 дітей, з них 1115 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб)“, – навели дані чиновники.

Дошкільна освіта не здійснюється ні в якому вигляді у восьми громадах: Ізюмській, Вільхуватській, Дворічанській, Куп’янській, Петропавлівській, Липецькій, Нововодолазькій, Чкаловській.

Щодо шкіл, то на цей час в області в дистанційному режимі працює 621 заклад середньої освіти. 46 шкіл зруйновані, ще 290 – пошкоджені.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області звернулися до мешканців щодо мобілізації

У Харківській області провели чергове засідання Ради оборони. Учасники – керівники правоохоронних та силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Серед питань – обороноздатність Харківщини, в тому числі і формування кадрового резерву. "Заслухали результати роботи обласного Центру комплектування. Спільно напрацювали конкретні заходи для підвищення ефективності мобілізаційних процесів.

Ще раз наголошуємо: наближення перемоги над окупантами справа кожного з нас! Закликаємо жителів Харківщини до відповідальності: не порушуйте вимоги законодавства про військовий обов’язок – оновіть свої дані у територіальних центрах комплектування!" – звернувся до мешканців області голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися