Помер відомий харківський вчений

Сергій Гнатченко народився у Куп'янську Харківської області

На 73-му році життя помер директор Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Вєркіна (ФТІНТ) НАН України Сергій Гнатченко. Про це повідомили в інституті. Прощання і громадянська панахида відбудуться 13 березня (початок - о 11.20) у ФТІНТ на пр. Науки, 47.

"Його наукові дослідження присвячені низькотемпературним магнітним фазовим переходам, властивостей доменних структур, що утворюються при цих переходах. Багато років він співпрацював з провідними лабораторіями Польщі, Франції, Німеччини, Австрії, Нідерландів, США і брав участь у ряді міжнародних наукових проектів (NATO, INTAS, STCU, Volkswagen)", - розповіли в інституті.

Варто зазначити, що Сергій Леонідович народився у Куп'янську Харківської області 20 березня 1947 року. У 1971 році закінчив Харківський державний університет і з цього часу працював у Фізико-технічному інституті низьких температур НАН України: з 1995 року - завідуючим відділом, з 2007 року - директором.

Раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що у Харкові активісти провели акцію "До коронавірусу з мудрістю" і наділи маску на пам'ятник Григорію Сковороді.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися