Стало відомо, працівників якої сфери на Харківщині забезпечать зарплатою у 2023 році

Харківська область отримає одну з найбільших субвенцій

Міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у ході візиту до Харкова 11 січня зазначив, що вчителі та педагоги області цього року будуть забезпечені заробітними платами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

Сергій Шкарлет зазначив, що наприкінці 2022 року ухвалили постанову щодо розподілу обсягу освітньої субвенції на зарплати вчителям і педагогам.Відомо, що на Харківську область виділено одну з найбільших субвенцій – 4 млрд 316 млн грн. “Взагалі Харків – це освітня столиця України", – зазначив Сергій Шкарлет.

Разом із начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим очільник відомства відвідав Українську інженерно-педагогічну академію. Там зустрілися з педагогічним колективом та обговорили план розвитку навчального закладу.   

Начальник ОВА відзначив важливість освіти та зауважив, що кожен на своєму фронті наближає перемогу і думати про відбудову держави потрібно вже зараз.

Окрім того, Міністр освіти та науки України та очільник області відвідали Харківський національний університет радіоелектроніки та Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця. В останньому взяли участь у роботі спілки ректорів закладів вищої освіти.

Також Олег Синєгубов відзначив успіхи у відновленні навчання на Куп’янському, Вовчанському напрямках. На Харківщині було організовано онлайн-навчання для майже 225 тисяч учнів. “І як би нам не хотілося вже повернутися до офлайн-навчання, але ще триває війна. Проте в нас є велика кількість планів щодо організації освітнього процесу в онлайн-режимі”, – зазначив Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, яких спеціалістів шукають роботодавці у Харкові та області у січні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися