Харків’яни можуть отримати мікрогранти програми «єРобота»

1 лютого стартує нова хвиля подачі заяв на урядову програму мікрогрантів.

З 1 лютого українці, що хочуть отримати мікрогранти для започаткування чи розвитку свого бізнесу, можуть подавати заявки на першу цього року хвилю програми "Власна справа". Про це повідомила Перший віцепрем'єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко, повідомляють "Коментарі. Харків".

"Мікрогранти на старт або розвиток власної справи – одна з найпопулярніших грантових програм єРобота. Минулого року 3 300 українців отримали від держави підтримку у вигляді мікрогрантів від 50 до 250 тис. грн на реалізацію своїх бізнес-ідей. І цього року ми продовжуємо програму. Уряд готовий підтримати кожного українця, який має бажання зайнятись підприємництвом, надаючи йому безповоротну фінансову допомогу. Таким чином ми інвестуємо в розвиток малого бізнесу та активізацію економіки, а також стимулюємо покращення ситуації на ринку праці, адже ці підприємці створять десятки тисяч нових робочих місць", – розповіла Юлія Свириденко.

Отримати мікрогрант можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду підприємницької діяльності. Щоб отримати кошти потрібно подати заяву та бізнес-план свого проєкту через сайт Дія. Після перевірки наданих документів, оцінки бізнес-плану, а також кредитної історії заявника йому потрібно пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості, за результатами якої службою ухвалюється рішення про надання чи відмову в отриманні мікрогранту.

Нагадаємо, програма "Власна справа" стартувала 1 липня 2022 року. За цією програмою можна отримати мікрогрант на старт або розвиток бізнесу від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою отримання мікрогранту є створення 1-2 нових робочих місць залежно від суми наданого мікрогранту. У 2022 році відбулося 12 хвиль подачі заяв на отримання мікрогрантів, кожна з яких тривала 2 тижні. Загалом було видано мікрогрантів на 777 млн гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові хочуть, щоб у метро почали пускати собак на поводі

У Харкові пропонують почати пускати пасажирів із собаками до метрополітену. Таку петицію до Харківської міської ради створили на сайті електронних звернень, повідомляють "Коментарі. Харків".

Автор петиції зазначає, що собак будь-яких порід необхідно пускати на поводі і в наморднику у супроводі хазяїна.

обака це теж жива істота і собаки допомагають людям, особливо у воєнний час. Наприклад, пошук людей під завалами або в пошуках вибухових речовин. А не пускати людей із собаками в метро, коли вони на повідку і в наморднику, - це обмеження їхніх прав. Законом це не заборонено, а ось метро забороняє", – зазначає автор петиції.

Збір підписів розпочався 30 січня та триватиме 87 днів. Щоб проголосувати за петицію, можна перейти за посиланням.

Нагадаємо, що зараз у метро Харкова дозволяється перевозити тварин, у тому числі собак, дрібних тварин та птахів лише у спеціальних контейнерах чи клітинах. Однак розмір клітини (довжина, ширина та висота) не може перевищувати 120 сантиметрів.

"Це стосується всіх тварин незалежно від їх виду, розміру, характеру та наявності ветеринарного паспорта. Навіть маленька спокійна тварина, яку ви звикли тримати в наземному транспорті на руках, може злякатися звуків або шуму в підземці і вистрибнути під час пересування в метрополітені, тим самим завдавши собі шкоди та вплинувши на безпеку пасажирів", - пояснили в метрополітені.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися