Як у Харкові та області змінився рівень безробіття

На одне вільне робоче місце, у середньому по області, претендують 14 безробітних

Порівняно з січнем 2022 року у січні 2023-го кількість зареєстрованих безробітних у Харківській області зменшилась на 30 відсотків. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної служби зайнятості.

Протягом січня поточного року послугами обласної служби зайнятості скористалися 17,5 тис. громадян, з них 16,5 тис. мали статус безробітного. За сприяння служби роботу знайшли 849 осіб, з них 579 - офіційно мали статус безробітного.

Також у січні організували професійне навчання для 159 безробітних. Так, освітні послуги отримали 111 осіб на базі Харківського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

На початок лютого 2023 року майже 13 тисяч безробітних мали намір працювати та шукали роботу за сприяння Харківської обласної служби зайнятості. Ця кількість становить 63% довоєнного рівня.

Кількість актуальних вакансій, заявлених роботодавцями до служби зайнятості, склала 912 одиниць. При цьому конкуренція на вакансію залишається високою - на одне вільне робоче місце, у середньому по області, претендують 14 безробітних.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області триває набір до патрульної поліції. Щодо майбутніх кандидатів у поліції повідомили, що шукають тих, хто хоче захищати права й оберігати життя, готовий стояти на варті правопорядку рідної країни в найтемніші часи. “Якщо це про вас, тоді зробіть один простий крок — подайте заяву на участь у конкурсі”, - повідомили в патрульній поліції.

Отримати інформацію про конкурсний відбір та заповнити анкету до патрульної поліції можна за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися