Яких спеціалістів не вистачає у Харківській області

Місцева влада розглядає можливість залучення до суспільно корисних робіт волонтерів

У Лозівській громаді виникли проблеми з фахівцями у комунальних підприємствах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Лозівської міської ради.

Особливо гостро постала проблема в КП “Еко-Сан”. Підприємство займається благоустроєм, обслуговуванням доріг, освітленням міста. Найбільша потреба у таких спеціалістів у старостинських округах. У філії обласного центру зайнятості повідомили, що робота у даному напрямку вже проводиться. У даному напрямку співпрацюють з Управлінням житлово-комунального господарства та КП “Еко-Сан”. На підприємства направляють людей на суспільно корисні роботи. 10 осіб вже працевлаштовано в КП “Еко-Сан” та 12 в УЖКГ.

Також місцева влада розглядає можливість залучення до суспільно корисних робіт волонтерів. Вони виконують чимало роботи на громадських засадах — це й розвантаження гуманітарної допомоги, доставлення її, виїзди на передову до воїнів.

У центрі зайнятості зазначили, що законодавством передбачено виплату у розмірі мінімальної заробітної плати — 6700 грн. Обмежень щодо кількості залучення волонтерів до цієї роботи немає і щоб задовольнити потреби Лозівської громади коштів достатньо. 

У Лозівській громаді вперше впроваджують практику залучення до соціально корисних робіт саме волонтерів. Також Центр зайнятості запускає й громадські роботи, які оплачуються коштом співфінансування з міського бюджету та фонду Служби зайнятості. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, як у Харківській області отримати статус безробітного.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися