Уряд ухвалив рішення щодо деокупованих територій: що зміниться

Зміни дозволять у найкоротші строки відновити роботу державних органів на звільнених територіях

Уряд схвалив механізм формування резерву працівників для роботи на деокупованих територіях. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Міністри підтримали постанову”Про реалізацію експериментального проєкту щодо створення резерву працівників державних органів для роботи на деокупованих територіях України”.

Впровадження змін дозволить забезпечити кадрами військові адміністрації й інші державні органи на деокупованих територіях. 

У відомстві зазначили, що особи, які хочуть працювати на деокупованих територіях, будуть заповнювати електронну анкету. Далі НАДС розглядатиме отримані анкети та перевірятиме професійну підготовку кандидатів. 

Пріоритетне право на призначення на посади отримають наступні категорії громадян: 

  • ветерани війни; 

  • внутрішньо переміщені особи;  

  • особи, які раніше займали ці посади; 

  • особи, які мають досвід роботи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. 

До того ж планується проведення професійного навчання осіб, зарахованих до резерву.

“Такий принцип формування резерву відновлення дасть змогу у найкоротші строки після звільнення відновити роботу державних органів на деокупованих територіях та забезпечити їх прискорену реінтеграцію”, - зазначили у Мінреінтеграції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що заборгованість по виплатах ВПО має бути невідкладно погашена. За словами Ірини Верещук, затримка виплат створює соціальну напругу, адже для багатьох із них це єдине джерело доходу. 

Коли планують погасити заборгованість, читайте за посиланням.




Джерело: https://t.me/minre_ua/3395
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися