У Харківській області перевірили підприємців: що виявили

Правоохоронці провели перевірки підприємців харківського регіону щодо дотримання трудового законодавства України

На території Харківської області тривають загальноєвропейські спільні заходи по боротьбі з торгівлею людьми у формі протидії трудової експлуатації. Поліцейські попереджають та інформують населення про ризики потрапляння у трудове рабство та правила безпечного працевлаштування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

Після проведення спільної наради з представниками Управління інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управляння Державної служби України з питань праці поліція приступила до практичних заходів з попередження та протидії торгівлі людьми з метою трудової експлуатації.

Організовані спільні перевірки підприємців регіону щодо дотримання трудового законодавства України. Під час рейдів працівники поліції попереджають роботодавців про негативні наслідки незаконного використання праці громадян, експлуатації дітей. Роздають інформаційні листівки. Робітникам доводять їх права на оплату праці, офіційне оформлення трудового договору, часи відпочинку та роботи.

В ході перевірки виявлено недоброчесного фермера, який займався вербуванням та переміщенням осіб з метою трудової експлуатації на території власного фермерського господарства, яке розташоване у Харківській області.

"Конституція України гарантує кожному право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя працею, яку він вільно обирає або на яку вільно погоджується. Протиправна діяльність, що порушує вказані права, може кваліфікуватися як злочинні дії у сфері торгівлі людьми з відповідними санкціями, передбаченими Кримінальним кодексом України", – зазначають у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові перевіряють прибудинкові території: що виявили

У місті перевіряють санітарний стан прибудинкових територій багатоповерхівок.

Комісія КП "Харківблагоустрій" разом з представниками Департаменту ЖКГ та КП "Жилкомсервіс" продовжує перевіряти санітарний стан прибудинкових територій.

Цього тижня перевіряли Салтівський район – дільниці №4 (вул. Владислава Зубенка, вул. Гвардійців-Широнінців, вул. Валентинівська), №5 (пр. Ювілейний, пр. Тракторобудівників), №6 (Салтівське шосе, вул. Плоходька, пр. Ювілейний), №8 (вул. Героїв Праці).

Підсумки обстеження – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися